Trendiga badrum

Förr var det betydligt vanligare att man satte fokus på vardagsrum och kök när det kom till inredning. Idag ser det annorlunda ut och badrummet är en minst lika viktig del av inredningen som resten av huset. Att ha ett snyggt och trevligt badrum är viktigt för många människor, eftersom det är i just detta rum som de allra flesta börjar sin dag. Hur man väljer att inreda sitt badrum är mycket individuellt och beror mestadels på den personliga stilen. Den avskalade stilen har blivit mycket omtyckt och ljusa färger fortsätter att vara dominanta. I denna text kommer du att få tips och insipration till hur du kan skapa just ditt drömbadrum, oavsett hur stor plånbok eller budget du har.

Anpassa inredning efter yta

Oavsett vilken inredningsstil som man föredrar är det viktigt att man känner sig bekväm och rofylld i sitt badrum. Ett badrum ska inte enbart vara vackert att titta på, utan även vara praktiskt och fungera lika bra på morgonen som på kvällen då mörkret faller på. Ett mycket bra tips för ett vackert badrum är att vara noga med planeringen av ytan. Många badrum kan vara mindre till storleken och därför är det viktigt att se till att all inredning får plats, samtidigt som man har en bra yta att röra sig på. När man väljer inredning till ett badrum är det en god idé att anpassa inredning och dekorationerna till badrummets yta. Gör gärna en lista för vad som är prio för just dig. Badkar? Tvättmaskin? Kombinerat badkar och dusch? För att få ett litet badrum att se större ut är det bra att undvika kakel av mindre format, eftersom dessa får rummet att kännas trängre.

Inred på höjden och skaffa ditt drömbadkar

Badkaret är troligtvis en av de största föremål som kommer finnas i ditt badrum, men också en av de saker som kommer att användas mest och spenderas mest tid i. Det finns ett flertal olika modeller och märken på badkar, där det ena har mer funktioner än det andra. Detta är dock till stor fördel för den som älskar att ta långa vilopauser i badet, eftersom man inte längre behöver kompromissa mellan snygga och sköna badkar, utan faktiskt kan hitta ett badkar som har allt. Valet av storleken på badkaret bör avgöras utifrån hur mycket utrymme man har. I ett mindre rum kan ett sittbadkar vara en bättre idé, medan ett större badrum har fler valmöjligheter. Vill du få plats med ett så stort badkar som möjligt kan man inreda på höjden för den övriga inredningen. På så sätt är golvet fritt och lämnar mer plats att arbeta med.