Hyr maskiner istället för att köpa

Att bygga nytt eller renovera blir ofta en dyr affär. Du behöver därför noga budgetera och se över vad du kan göra själv och vad du behöver ta in proffs till. En del av den budgeten är givetvis inköp av verktyg och maskiner. Här kan det mest kostnadseffektiva ofta bli att hyra istället för att köpa. Det gäller särskilt för sådant som du kanske bara kommer använda en eller några gånger. Att köpa en sådan sak blir onödigt dyrt och sen kommer den bara ta upp plats i ditt förråd, så då är en engångskostnad ofta det smarta.

Anläggningsmaskiner

Stora maskiner är definitivt bra att hyra. Om du till exempel ska göra markarbeten kommer du behöva anläggningsmaskiner för att jämna ut och fylla upp din tomt. Att köpa en sådan är väldigt dyrt och du kommer knappast ha användning av den ofta. Samtidigt kommer en bandmaskin, grävmaskin eller hjullastare avlasta väldigt mycket för dig, i och med att du inte behöver göra samma jobb manuellt. Se dock till att planera in den här typen av arbeten i en tidplan. Du vill få ut max värde av den tid du har maskinen.

Handverktyg

Det blir allt vanligare att hyra även olika typer av handverktyg. Det kan röra sig om bandsågar, mer avancerade borrmaskiner och liknande. Satsa även här på att hyra de prylar du inte kommer använda ofta och därmed inte vill ha stående hemma. De flesta större byggvaruhus har uthyrning av den här typen av produkter.