Planeringslista för renovering

Att renovera i sin bostad är idag standard för många svenska hem. Man vill uppdatera badrummet, förnya köket eller kanske bygga ut sommarstugan och göra ett gästrum. Innan du sätter igång med renoveringen är det dock viktigt att du planerar noga. Det är inte ovanligt att man gör misstaget att hugga i direkt, för att sedan behöva göra om eller förändra i efterhand.

En planeringslista är A och O för att din renovering ska bli bra och för att du ska kunna ro projektet i hamn i rätt tid. Har du inte renoverat tidigare kan det dock vara svårt att veta vad listan bör innehålla och vad som är viktigt att lägga extra mycket fokus på. Du bör dock inte oroa dig. Vi hjälper dig på vägen!

Så skapar du en planeringslista

  • Det första du ska göra när du ska skriva en planeringslista är att börja med att lista alla arbetsmoment som du ska göra. Är ni flera som ska delta i renoveringen så behöver ni även dela upp arbetsuppgifterna mellan er.
  • Planera budgeten redan från start. Försök att räkna med alla saker som du kommer att behöva. Det betyder allt från inredning till skruvar, verktyg, eventuell hantverkare och mycket mer. Bra inredning och produkter till kök och badrum kan du hitta på Rörfokus hemsida.
  • Planeringslistan ska även inkludera datum. Skriv upp när varje moment ska vara klart och glöm inte att även sätta deadline för hela renoveringen. På så sätt är det lättare att hålla tidsgränsen och renoveringen blir klar i tid.
  • Ska du flytta på rör eller dra ny el? Då behöver du anlita en hantverkare för jobbet. Skriv upp vilka moment det är som hantverkaren ska utföra och kontakta sedan hantverkare för offerter. Då är det lättare att planera budgeten för renoveringen.