Så höjer du bostadens värde

Vare sig det handlar om en villa, en insatslägenhet eller ett fritidshus kan det vara klokt att renovera och hålla bostaden i gott skick. Det finns mycket som du kan göra som både höjer husets värde och som gör det trevligare att bo i. Även om du inte planerar att sälja, så är en bostad eller sommarstuga alltid en bra förmögenhet och backup i livet.

Grunden och taket

Oavsett hur fint badrummet ser ut, så är det ändå grund, tak och stomme som är det viktigaste på ett hus. Kolla över bostaden, behöver det dräneras kring tomten? Behöver taket bytas eller delar av taket fixas iordning? Titta i både källare och vind. Luktar det unket? Låt inte tiden gå an. Det är lättare att åtgärda ett problem i början, än när det är fullbordat faktum. Tänk också på att fråga fackfolk, för att försäkra dig om att få goda råd. Du hittar din takläggare Sollentuna hos Villatakexperten.

Klimatsmart

En klimatsmart bostad är billigare i uppvärmning. Byt ut fönster. Byt ut direktverkande el mot luftvärmepumpar, solceller och borra bergvärme. Gör en energimätning och få ner energikostnaderna: bra för din plånbok, husets värde och klimatet.

Badrummet

Förutom grund, tak och värmekostnaden, så är badrummet alltid viktigt. Ett fräscht genomtänkt och någorlunda nyrenoverat badrum höjer alltid husvärdet. Naturligtvis behöver man inte renovera badrummet vart tionde år, men ett ljust badrum med klinker står sig länge. Om du ska renovera badrummet bör du lägga in golvvärme, då det är en sådan detalj som folk alltid blir positiva av. Badkar eller duschkabin är en smaksak.

Altan eller uterum

Altan, balkong och uterum är alltid eftertraktat. Att bygga en altan behöver inte heller bli så dyrt, men ger ändå huset ett bra första intryck. Om du ska bygga ett uterum kommer bostadens värde att höjas om det delvis är isolerat, så att man också kan vara där under vår och höst.